ne maram deževnih nedelj

pravzaprav tudi sončnih ne preveč. nedelje so že od nekdaj rezervirane za dolgčas.

ko sem nosila še otroške čeveljčke, smo ponavadi šli v nedeljo na rožnik, nato pa domov na župco in nedeljsko kosilo. goveje juhe še danes ne morem niti duhati, kombinacije meso pa krompir se zdijo popolnoma zastarela kuhinja. ob nedeljah sem v šolskem času vedno poslušala: “a si naredila nalogo?” “a imate ta teden kakšno kontrolko?” “a si naredila seminarsko?” … skratka, priprave na šolski teden – je kaj lahko še bolj bedno in dolgočasno? občasni vikend izleti so bili še najbolj svetla točka nedelj, ali pa morda kratek čas, ko sem ob nedeljah delala v lokalu. takrat je bila nedelja žur.

in danes? spet ena tista smotana nedelja… premišljujem o norem petku, ko smo po dolgem času vse štiri zažurale kot nekoč. no sort of kot nekoč, ipak nas moti gužva, smrad in tipi, ki se vsiljujejo vsepovsod… heh, leta, leta :)
popoldne naj bi šle na izlet, na kavo, na grog, na nekaj skratka, ampak že kar vidim, da se nobeni ne bo dalo premakniti iz toplega doma..

kako da so nedelje vedno tako lene in tako nič-se-mi-ne-da monotone?

všeč mi je, ko vidim, kako moj maček uživa ob takem vremenu: ko se zbudi, opazuje kapljice, ki polzijo po oknu in jih poskuša ujeti. čez pet minut pa si spet najde nov mehek topel kotiček, kjer se zvije v kepico in uživa lenobno nedeljsko vzdušje.

 • Share/Bookmark


6 odgovorov v “ne maram deževnih nedelj”

 1. trobenticatrobentica pravi:

  Geriatrija tudi pri meni:))) Sicer pa, a ni fino ležati pred tv in gledati debilne nedeljske zadeve? Btw, tvoj mačkon je hudo utrujen…

 2. vesnavesna pravi:

  hehe, fotka je še iz obdobja, ko je non stop norel

 3. ninaaninaa pravi:

  jaz tudi ne maram nedelj :(

 4. vesnavesna pravi:

  torej družno zbiramo ideje, kako nedelje naredit bolj user-friendly :D

 5. senoritasenorita pravi:

  Ampak včasih pa te nedelje tko prav pridejo, ker nujno rabiš čas za lenarjenje in takrat so nedelje zakon ;) Včasih so pa res ‘obupno smotane’ :)

 6. vesnavesna pravi:

  ja, sem pri tebi vidla, da so lahko tud bolj prijetne :) men je manjkala ključna sestavina ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !