(veselo)decembrska pravila

veseli december se je sicer letos neuradno začel že vsaj kakšna dva tedna nazaj, ampak nekako še nisem prej padla v to vzdušje. nekateri pač so. naš poštar, na primer. v službi sem prejšnji teden en dan opazila kup pošte na nabiralnikih, s popolnoma iks naslovom. naslednji dan pa sem ravno srečala poštarja. slonel je na stebru in gledal predse, vesel da je kaj. tudi v marsikaterem podjetju, s katerimi sem kontaktirala, se je že čutilo pravo predpraznično vzdušje – namesto konkretnih poslovnih dogovorov pa sem kar nekajkrat pokasirala povabilo na kozarček. no, pa kadarkoli že, veseli december prinaša nekaj pravil.

pravilo #1: decembra sam sebi ne kupuj  n i č

saj s tem, da si kupiš nekaj, kar si že dolgo želiš, ali pa nekaj, kar je ravnokar prišlo v trgovino pa čez celo emabalažo piše “ti”, uničiš vse možnosti, da to stvar dobiš za darilo. včeraj vidim en super luškan žakeljček/štumfek/kondomček za mobilca in ga seveda takoj kupim za sestro, ker je popolnoma njen stil, poleg tega pa že dolgo išče novega. danes mi pokaže svojo super najdbo – tudi sama si je kupila enakega.

pravilo #2: decembra nikoli ne zavrni povabila na žur

mislim, da tega ni treba posebej razlagati, decembra pač z razlogom ves čas nekaj praznujemo

pravilo #3: če ti lučke niso všeč, jih ignoriraj

sama ne maram preveč okraskov in božičkov in jelenčkov in stopetintrideset lučk na stodvajsetih posekanih smrekah, ampak ok, res je, da vse te lučke pač dajo mestu eno toplino, ki je drugače ni. hm, mogoče toplina izvira predvsem iz kuhanega vina?

pravilo #4: ne zapravljaj za neumna darila, s katerimi nimamo kaj početi

ponavadi gre za darila “za foro”, ki so sicer zaželena, smeh je le pol zdravja, ampak fore so lahko tudi bolj uporabne od škatlic s smešnimi že stokrat videnimi napisi in niti ne tako zelo smešno vsebino. na splošno naj za darila ne bi zapravljali preveč, aneda? lani smo doma pod smrekco dobili vsak svoj paket lindt čokolad. vsi smo si jih kupili med sabo. slučajno. res, da so mljami, in res, da smo očitno vsi “zadeli”, ampak to je živ dokaz, da pretiravamo. čez in čez dovolj bi bil pač en paket :)

pravilo #5: christmas spirit ni  v s e

cel december ni nujno viseti v prijetno okrašenih lokalčkih (ali doma), do konca navijati cimetovih svečk in namakati klinčkov v pogretem vinčku. na sončen dan je lepše početi vse kaj drugega.

pravilo #6: vprašanje “kje boš za novo leto?”

je po mojem mnenju dovoljeno od danes dalje. res da se nekateri ubadajo s tem že noro zgodaj (npr.po poletnem dopustu), ali pa vsaj v začetku novembra, ampak mene to ne gane preveč. če preveč pričakuješ od polnočne penine, si ponavadi razočaran. z izjemo tistih, ki odletijo v tople kraje. mislim, da sonce ne more zahinavit :) jaz še ne vem, kje bom. pa vi?

pravilo #7: druženje & co.

decembrsko vzdušje seveda naredijo ljudje okoli nas. oziroma ga naredimo sami. če si že drugače ne znamo vzeti časa za prijatelje in prijateljice, je zdaj primerno obdbobje, da si ga. poseben fenomen decembra pa se mi zdi, da v tem mesecu vedno srečam kar nekaj ljudi, ki jih nisem videla po več let. letos že prvega decembra prvega kolega.

škoda, da še ni tisti tik-pred-novim-letom čas, ko se vsi po vrsti že lupčkamo ;)

 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “(veselo)decembrska pravila”

 1. senoritasenorita pravi:

  Dobro napisana pravila ;) Sicer pa imaš definitivno prav, vzdušje naredijo ljudje okoli nas. Jst pa kljub temu, da je prvi že mimo, še nisem padla v veseli december, za novo leto se mi pa tudi še sanja ne, kje bom :D

 2. vesnavesna pravi:

  tudi jaz še nisem čist v temu, ker mam ta teden izpit + 2 seminarske, pa še izvem (upam) glede nove službe… če vse rata, bo pa res veselo :D

 3. senoritasenorita pravi:

  Vesna bravo, si na prvi strani :)
  Sicer pa sliši se kar naporno, tako da veliko sreče pri vsem, upam, da bo na koncu veselo ;)

 4. cosas de la vida… » Objave » Zimske radosti pravi:

  [...] zakorakali smo v veseli december, jaz osebno sicer še ne, ampak so me pa misli odpeljale malo v preteklost, v čas otroštva. [...]

 5. vesnavesna pravi:

  hvala :) ..

 6. bamboobamboo pravi:

  jaz se jih kar vec ali manj drzim, tako, da za mene se ni za bat ;) lol

 7. vesnavesna pravi:

  pridna hehe ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !