kdor bo bolj glasen, jo bo dobil

ko sem začela vozit mačka k staršem na vrt, da se malo nadiha svežega zraka, naposluša ptičev in navoha vseh ostalih mogočih pizdarij, je imel še jajca. kot ta prav mačo je preizkušal, do kam mi lahko pobegne, in označeval meje svojega teritorija.

 bil je top frajer v celi ulici, saj v tistem času ni bilo na spregled nobenega drugega mačka.

razen sosedove mačje razvajenke, ki ga je včasih kar malo zviška gledala. pri njenih letih se ji pač ni dalo ukvarjati z enim prepotentnim mulcem. sčasoma je postajala vse bolj prijateljska, saj se njegovemu neumornemu klicarjenju pač ne da upirati :oops:

potem smo ostali brez. jajc.

markirna tekočina je postajala vse bolj brez vonja in ko sem ga včeraj po dolgem času zimskih razmer peljala na svobodo, je okrog naše ograje skakal nič kaj prijeten, velik, popolnoma nekastriran maček.

bel, s strupenimi zelenimi očmi in nastrojen bolj kot varnostniki v slovenskih lokalih je prišel izzivat mojega črnuhca na njegovo območje.

njegovo bojno mijaukanje (bolj jojkanje, saj se je dejansko slišalo, kot če bi en prehlajen otrok neprekinjeno tulil joj joj joj joj joj v megafon) je privleklo na balkone kar nekaj sosedov. oba mačka pa totalno nasršena, dvakrat večja kot v resnici, z repi in ušesi v bojnih pozicijah, beli z jojkanjem in moj z renčanjem preskušata, kateri bo prvi umaknil pogled.

med tem pricaplja do steklenih balkonsih vrat tudi sosedova miss mijau. oba jebača spremenita fokus in zatulita v njeno smer. moj, besen že zaradi zavzemanja teritorija, je zdaj razjarjen, saj mu potepuh dobesedno skače v zelje – dva skoka in malo plezanja in je že 2 cm stekla stran od mačke.

izmenično namenja njej zapeljive in njemu lej-kje-sem-pa-jaz poglede.

jaz sem medtem vsa popraskana in pogrizena, saj moram z obema rokama zadrževati barabina, da mi ne pobegne na sosedov balkon. in poslušam neumorno dretje na obeh koncih.

ah, če bi onadva vedela, da je bejba sterilizirana….

vir
 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “kdor bo bolj glasen, jo bo dobil”

 1. Saoirse pravi:

  uuuuu cat fight… :lol:

 2. vesnavesna pravi:

  ne še :P

 3. Saoirse pravi:

  slej kot prej…vedno se tko konca…he he (sam glavn da taprava macka/macek zmaga) ;)

 4. senoritasenorita pravi:

  hehehehe :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !