čas za spanje

danes sem okoli 13h komaj držala oči odprte. ja, rabim svojo dozo spanja. ki ni ravno majhna (najmanj 8 ur, da se zbudim naspana, razen poleti se ta čas mogoče malo zmanjša…).

ampak dovolj spanja je kar težek projekt.

treba je vstat dovolj zgodaj, da lahko še pred službo pojemo nekaj zdravega, stisnemo sok iz svežega sadja, prečekiramo novice na spletu, počohamo in nahranimo mačka (ali dva, hehe), ni slabo, če gremo še na en jutranji tek ali naredimo vsaj 50 trebušnjakov, potem pa še tuširanje in pedenanje za v službo. sledi še običajna jutranja gužva, pravzaprav prvi čas zjutraj, ko imamo malo miru za razmislek ali dva. ali za spravljanje v dobro voljo z dretjem najljubšega komada in tapkanjem v ritmu po volanu.

služba nam itak vzame vsak dan več časa, tako da o tem sploh ne gre poleg časa izgubljati še besed.

domov grede se ponovi gužva, ki jo ponavadi prenašamo malo težje kot jutranjo, saj se nam domov bolj mudi kot na šiht.

prosti čas je ponavadi zapolnjen s kakšnim dodatnim izobraževanjem, športanjem, druženjem… popoldnevi so itak vedno nabasani, vmes pa vse proste luknje zasedejo vsi jebeni opravki, za katere si želimo, da bi nekdo ustanovil podjetje, ki bi lahko poskrbelo za vse od v trgovino po kruh in mleko do po bolniški list ali darilo za teto.

kakšen dan se še obrnemo ne, pa je že ura devet. pm!

in potem večna dilema: oči pečejo od trikrat preveč buljenja v računalniški in včasih še malo dodatnega buljenja v tv zaslon, veke so težke, ker prejšnji dan ni bilo dosti spanja…

gremo spat ali ne gremo spat?

spat bi spat ja ja ja jaaaaa spaaat… spat, vse v meni hoče spat, telo hoče spat, možgani bi se radi dal na off, rit ima željo po tem, da se razleze…

ampak kaj ko druga možnost zajema tok drugih stvari, ki jih je škoda zamudit. seks, žuranje, pijačke, večerjice, filmi, bedarije, traparije, vse, samo da ni spanje. da se nekaj počne. da živim…

ker u bistvu je vsakega trenutka škoda za spanje. škoda je zamujat karkoli drugega zato, ker spimo.

če ne bi imeli dejanske fizične potrebe po spanju – koliko ljudi bi sploh spalo? (ok, unga modela ne štejemo, ki noro služi s svojim nonstop spanjem :roll: )

koliko ur svojega življenja na dan zamujamo zaradi spanja?

fotka

 • Share/Bookmark


6 odgovorov v “čas za spanje”

 1. Zvita T.v.Zvita T.v. pravi:

  Takrat, ko si ti komaj še gledala, sem jst tud komej gledala.. čist sm se zaspala in vstala okrog 13h :D

  Hm, spanje.. ja so noči, ko se mi ne zdi večjega nesmisla kot spanje, ker preprosto ne gre zaspati.

 2. ninaaninaa pravi:

  To se jaz velkiokrat hecam: spali bomo ko bomo stari :D
  Je pa tako…takrat ko je urnik nabasan in so priloznosti za bedarije-zivljenje, je res skoda spat…Naspis se lohk takrat, ko se nikomur nikamor ne ljubi, ko je zunaj dez, ko je dolga-predolga nedelja…Takrat se nadremuckas in nadoknadis ;)

 3. senoritasenorita pravi:

  Jst pomoje spadam med tiste, ki preveč ur življenja porabijo za spanje…jst sem taka zaspanka, da podobne ni daleč naokoli :D :D Je pa res, da je prava škoda spati, če nas čaka milijon še prijetnejših stvari. Danes, ko je pa tak deževen dan, je pa treba malo nadoknadit ;)

 4. vesnavesna pravi:

  @senorita: ja, danes je res tak dan, ko ti ne rabi bit škoda spat :)

  @ninaa: tole si dobr napisala, ja, tkole se je dobr zmeri prepričat, ker itak ti ni nikol žal, da ne spiš :P

  @Zvita: hehe blagor ;)

  sicer je pa velikrat res, da namest da bi spal takrat, ko res nimaš druzga počet (like ob 2h ponoč), si pol zaspan cel dan :roll:

 5. cosas de la vida… » Objave » Lahko me kličete zvezdica zaspanka pravi:

  [...] ta zapis nima nobene zveze s pravljicami, ima pa zvezo s spanjem. Sama sebe lahko označim za največjo zaspanko na svetu, ali pa vsaj za eno izmed [...]

 6. bamboobamboo pravi:

  meni tudi kronicno primanjkuje kakovostnega spanca in sem zadnje case res cisto zmozgana

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !