kulturni šoki

prejšnji teden sem šla na večerjo s kolegom, ki je že deset let v zda. po več kot petih letih v sloveniji. prva stvar, ki jo je opazil, je, da je na cestah ogromno ful hudih avtomobilov, folk pa nima denarja za pijačke, večerjice in žuranje. vsi so se spremenili, noben več ni na easy. vsi so čudni.

pa kako folk vozi, itak, ane, kdo pa ne bi opazil ekstremno neodzivnih voznikov na slovenskih cestah. samo mi smo jih navajeni. tako kot tudi jebachev, ki na semaforjih dokazujejo, da so si s konji kupili podaljšek, nato pa parkirajo pred vhodom lokalnega pajzla, v katerem nažicajo prijatelje za dva pira.

čez par dni sem šla na pijačo s kolegom iz srbije.

biznismen, da te kap. vse posle opravi po balkansko. in to v vseh možnih konotacijah besede. neverjetno je bil presenečen, da slovenija sledi evropski uniji pri tako nesmiselnih stvareh, kot je prepoved kajenja v lokalih. ob viskiju pač moraš zapaliti eno, dve ali tri.

slovenija je menda postala preveč kulturna. pa kaj se potem dogaja, če ne prižgeš cigarete ob pijači, si dnarišeš črtico? kako je to lahko dobro za državo, da prepove kajenje v lokalih? ljudje bodo manj kadili, torej dlje živeli in država bo morala izplačevati več pokojnin. heh, bolje da mu nisem šla razlagat o future pokojninah.

je pa tudi on opazil, da folk nima denarja za pijačke & co. hkrati pa niti nima interesa za to, po njegovem opažanju smo v sloveniji totalno orientirani na nekakšen začaran krog: delamo, preveč delamo, preveč resno delamo (rad mora biti i zajebancija), posledično se moramo z nečim nagraditi, si kupimo sanjski avto ali pa recimo plazmo, seveda na kredit, in potem seveda še več delamo, da lahko odplačujemo kredit.

jaz sem pa doživela manjši kulturni šok, ko sem direktno s koncerta lepe brene uletela na ibiza party še z udji slobodno v ušesih, grlu, želodcu.

in v petkah, hehe. preplesala praktično tri noči zaporedoma. nekje med 5moških.com pa je narahlo utripnilo s krili par metuljčkov.

mogoče jih bo odneslo stran, še preden jih bom zares začutila…
mogoče pa ne.
 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “kulturni šoki”

 1. ninenivec pravi:

  Vsestranska bejba!;)

 2. NevarnoKorenjeIzVesolja pravi:

  jaja kup si polmetrskga dildota pa navi lepo breno dofula, to naj bo lek za tvojo tegobo

 3. DICKY HARDY pravi:

  Ma uredu tole opazovanje…vse lepo in prav…samo problem je v ženskah…če nima dobrega avta mu tudi dolg kurac ne pomaga…resnica čista kot solza….

 4. Maja pravi:

  Vesna, nic vec ne pises…. pogresam te!

 5. vesnavesna pravi:

  Maja, to je pa lepo slisat! Se bom potrudila, da se spet zalaufam.. ;)

 6. Maja pravi:

  te cakam ;-) . ce ne prej, pa na jesen, velja?

 7. Dicky Hardy pravi:

  Babe!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !