poceni prodajni triki – pa dosežejo svoj namen?

nekatera podjetja imajo morda super izdelke, vendar jim s svojimi tržnimi prijemi včasih zbijajo kredibilnost.  bom navedla dva primera, s katerima sem se se srečala v zadnjem tednu.

herbalife prehrana. dodatki, nadomestki itd. morda so res razvili the most possible uravnotežen nadomestek obroka ever. morda res zaradi uživanja tega obroka namesto zajtrka lahko shujšamo, uravnavamo krvni sladkor čez cel dan, pridobimo na dobrem počutju, morda res celo tudi na zdravju, morda nogometaši res zajtrkujejo njihov shake vsak dan in morda ima večini res dober okus.

toda! (zanalašč nisem napisala ampak, ker je vedno povsod en ampak).  nove stranke pridobivajo na način, da iščejo sodelavce, svetovalce za prehrano, wellness svetovalce, ljudi, ki hočejo boljšo plačo…  kup novih spletnih strani na temo hujšanja in prehrane ter hitrega zaslužka se pojavlja od vsakega novega sodelavca, ki želi hiter zaslužek, vse pa vodi v prodajo prvega paketa herbalife, ki ga moraš kupiti, da se jim lahko pridružiš.

imajo tudi brezplačna predavanja o zdravi prehrani, kjer dejansko nastopijo dokaj strokovno, navedejo nekaj dejstev, nad katerimi se človek zamisli, hkrati pa naredijo nekaj osnovnih napak: predavateljica ima kar nekaj maščobnih oblog, pri govorjenju se ji zatika, v predavalnici pa sedijo nekateri zaposleni in vneto kimajo na vsako izjavo, kar daje občutek, kot da so jim sprali možgane. Višek vsega pa je zaključek predavanja – “pričevanja” tistih, ki jim je herbalife pomagal. izmenjujejo se pred slušatelji zelo na hitro, odrecitirajo (nekateri se zmotijo celo in potem ne vejo, kako naprej), skačejo gor in dol in na koncu vsak reče herbalife, hvala ti. na platnu so seveda njihove slike “od prej”. poceni top shop fora, ali jo tako “top” izdelek res potrebuje?

ekobio trgovina s prehrano mama terra. imajo po mojem mnenju vrhunske izdelke zdrave prehrane in za ljudi s posebnimi dietami. potem pa na facebooku pripravijo nagradno igro v smislu “povabite vse svoje prijatelje v našo skupino, polajkajte naš status, potem pa bomo izmed vas (ko dosežemo 800 fanov) izžrebali nekoga, ki bo dobil škatlo mueslijev”. a ne morejo počakati, da izdelki in “od klika do klika” metoda naredijo svoje? ali pa investirati v oglaševanje v tematskem tisku? zdi se mi, da s takim pristopom izpadejo precej bedno. na facebooku se stvari širijo po svojem ritmu, prošnje za povabila prijateljem so že zdavnaj mimo..

ne razumem, kako se lahko podjetja spustijo na tako raven, da edino, kar s tem dosežejo, je popolna diskreditacija, izgubijo kup potencialnih strank, ki znajo razmišljati s svojo glavo.

hej – mogoče pa takih strank sploh nočejo? ker jim je jasno, da ne bodo njihove na dolgi rok, je mogoče keč v temu? :S
 • Share/Bookmark


5 odgovorov v “poceni prodajni triki – pa dosežejo svoj namen?”

 1. tatoslotatoslo pravi:

  na njihovi strani sploh ne prideš do cenika? sem jst smotan al ni možno nič kupiti brez “svetovalca”, ki te (predvidevam) potem kliče 6krat na teden…

 2. tatoslotatoslo pravi:

  jst smotan, se pardoniram :)

 3. Duša Samote pravi:

  Pri meni je edino samo odločen NE! NE podlegam nobeni akciji, NE podlegam nobeni prodaji po telefonu, NE podlegam nobeni prodaji od vrat do vrat. Za svojo penzijo kupujem, kar jaz kupujem in kar MORAM kupiti ali redko, kar želim kupiti. Skratka, jaz vse negiram in name NE more vplivati nihče!

 4. tatoslotatoslo pravi:

  kak pa kupuješ tisto kar potrebuješ? edini način, da res nihče ne more vplivati na tvojo izbiro je…. da žrebaš ali pa na slepo vzameš iz police.

 5. Albin pravi:

  Prav imaš velikokrat so izdelki podcenjeni ne po svoji krivdi.

  Marketing na žalost ima prevelik vpliv, na to kar se dandanes kupuje.

  Kot čokoholik in kofetar pač želim probati to in ono da se stestiram nove okuse in kombinacije .

  Sam sem zagovornik na odnos human to human, sam se sprehodim po bazarih, tržnicah in pobarntam za izdelek ali sadje oz zeljenjavo …. .

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !