zelena kava – mala raziskava

nekaj ponudnikom zelene kave (prehranskega dopolnila za hujšanje, ki pa ima tudi podobne učinke kot kava) sem poslala isto vprašanje – če mi lahko povedo, kako se njihov izdelek razlikuje od ostalih “zelenih kav” na našem tržišču ter če mi lahko morda pošljejo vzorček.

štirje  odgovori so prišli v roku dveh ur, kar je za naše razmere zelo pohvalno. pričakovala sem, da mi bodo natančno razložili sestavo izdelka, nekako dokazali, da je varen za uporabo. in seveda sem pričakovala tudi povabilo k nakupu, ponudbo, ceno, prednosti….

*********

Avim d.o.o. – www.zelenakava.net

Ostalih zelenih kav ne poznamo, tako, da vam tukaj ne moremo pisati o drugih izdelkih.Naša vsebuje 91% (100% Arabice), 5% izvlečka zelene kave, 2% izvlečka guarane in 2% izvlečka kakava.Proizvajalec je renomirano francosko podjetje Vitarmonyl, ki proizvaja vitamine, prehranska dopolnila in naravne organske čaje.Mislim, da je razlika v kakovosti predvsem pražene kave, ki jo je cca.90% pri vseh proizvodih.Ostali dodatki se pa razlikujejo v majhnih %.Odločitev je vaša in boste dali na tehtnico kakovost-cena, kaj pač želite zaužiti.Priporočamo vam, da si ogledate še ostale naše proizvode, ki jih lahko vidite preko spodnjih domen.Hvala za zanimanje in se priporočamo.

*********

DvaDavida s.p. –  http://www.greencoffee.si/

Lep pozdrav,
na trgu najdete veliko vrst zelene kave. Naše podjetje je uradni zastopnik za slovenijo kar se tiče Green Coffee 800, v tujini naj bi bila točno ta kava taprva potem so nastale še ostale zelene kave. Razlika med ostalimi lahko da rečem da n,i edino v ceni in količini. Kar se tiče vzorčkov jih trenutno nimamo več, okus ima po tapravi kavi predvsem kapučino.

*************

Inernet.si – www.kava-zelena.si

Naša kava ni iz Kitajske. Poleg tega da je iz Belgije in torej iz EU  je edina ki jo dejansko “čutite” da nekaj dela, daje energijo,itd…Kar pa boste sami videli ko jo popijete. Ostale kave so pač kavice ki se reklamirajo kot zelene, efekta pa ni nikakšrnega, vsaj kolikor sem sam potestiral zadeve. Smo pa drugače mi orginalni uvoznik kitajske zelene kave ki jo povsod vidite, vendar smo se raje umaknili, saj kava ni ravno šla gladko čez teste glede varnosti za zaužitje in čutimo da se na njih ne da zanesti glede varnosti živila.

Žav vzorčki niso na voljo trenutno, lahko pa vam pošljemo 1 kavo za 19.90 eur, in vam tako ni treba kupiti dveh za 30 eur.
***********
Studio Moderna d.o.o. –  http://www.wellneo.si/hujsanje/zelena-kava.html

Spoštovana,

Kava CoffeeSlender ® je sestavljena iz instant kave ter patentiranega izvlečka zelene kave- Svetola ®. Poglavitna aktivna učinkovina v Svetolu je klorogenska kislina. Vsak odmerek (ena skodelica kave) CoffeeSlender ® vsebuje 200 mg Svetola ® oz. 95 mg klorogenske kisline (47,5%). Izdelek Coffe Slender vsebuje torej glede na omenjene podatke in priporočen dnevni odmerek večje deleže zelene kave in z njim aktivne učinkovine, kot jih navajajo nekateridrugi izdelki na svojih dekleracijah.

Nekateri izdelki omenjajo vsebnost zelene kave, na deklaracijah pa sploh ni navedenega podatka o količini. Nekatere t.i. »samoklicane« zelene kave pa niti ne vsebujejo zelene kave, temveč druge aktivne sestavine (CLA, kromov pikolinat, rastlinski izvlečki,..). Le navedena vsebost količine zelene kave in koncentriranost tega izvlečka (v našem primeru 47,5%) je merodajna za učinkovito pomoč pri izgubi telesne teže.

Do sedaj, je naša raziskava tržišča  pokazala, da CoffeeSLENDER® kot edina kava vsebuje Svetol® (patentiran izvleček iz zelene kave) in več klorogenske kisline- sestavine, ki pomaga hujšati, kot druge kave. Tako je zelo pomembno, da izdelek z zeleno kavo vsebuje dovolj aktivne sestavine, ki je ključna za delovanje izdelka in trženje izdelka kot prehranskega dopolnila za hujšanje.

************
zdi se mi, da je skoraj odveč, da karkoli pokomentiram. iz studia moderna so mi edini dejansko odgovorili na moje vprašanje, razen da vzorčka tudi omenijo ne. pogojno sem zadovoljna z odgovorom z avima zaradi navedbe sestavin.  sicer pa nisem pripričana, da sploh kdo razen studia moderna želi kaj prodati?!?
morda bodo odgovori in informacije komu v pomoč  za odločitev oz. za neodločitev za nakup katerega od izdelkov. :mrgreen:
 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “zelena kava – mala raziskava”

 1. Bojana pravi:

  Pozdravljeni,

  moram priznati-zelo zanimiv blog. Vendar pa imam kar nekaj pripomb, ki se nanašajo na odgovore uvoznikov.

  Čisto na splošno, da ne bom pisala konkretno vsakemu posebej…

  Najprej se naj predstavim.. Bojana Perko, direktorica podjetja, ki je uradno (dokazila v registru) prvo, in ko rečem prvo mislim prvo, začelo uvažati zeleno kavo Green Coffee 800, v Slovenijo. In torej smo odprli slovenski trg tudi za druge, naše (v blogu navedene) konkurente. Septembra 2009 smo bili prvi in edini ponudniki zelene kave, smo pa seveda hitro dobili konkurenco. In sedaj si vsi pišejo zasluge kako so bili prvi in kako so edini…

  Nimam nič proti konkurenci, saj je v določeni meri in ob spoštovanju dobrih poslovnih običajev koristna. Moti me samo navanje neresničnih trditev, kar pa kaže na nespoštovanje konkurence in na ne-fer igro.
  Razumem, da se vsi borimo/te za del tržišča, ampak dajte biti vsaj fer do ostalih ponudnikov na trgu. Blatenje in nespoštovanje konkurenčnega produkta se vam bo obrestovalo samo kratkoročno, verjamem pa, da kratkotrajni uspeh ni v vaših načrtih.

  Hotela sem samo povedati, da se bodo/boste kupci, tako ali tako, odločili sami, kateri produkt jim/vam bo najbolj ustrezal, mi kot ponudniki pa jim dajte/mo predstaviti prednosti svojega produkta in ne vsiljevati vse možne izmišljene slabosti konkurenčnega produkta.

  Hvala za besedo in lep pozdrav,

  prvi (po času) uvoznik zelene kave (Green Coffee 800 in zelene kave na sploh) v Slovenijo- Bojana Perko

  P.S. Gospa “blogerka”, če še želite vzorček zelene kave, vam jo bom z veseljem poslala.

 2. vesnavesna pravi:

  Bojana, hvala, ker ste se oglasili. Hvala tudi za ponujeni vzorček (seveda se da, ane) – vam pošljem podatke na mail.
  Mi je pa hecno – ne zanima me zares, katere kava je bila prva ali prva prva ali časovno prva. Zanimajo me sestavine (ravno vaša je izpostavljena v Delovem članku), varna uporaba, učinek…

 3. Mojca pravi:

  Se zelo strinjam z ga. Bojano.Pluvati po konkurenci je zeloooo neprofesionalno,zato se sama ne bi nikoli odločila za nakup pri taki firmi,pa naj je še tako dobra,prva druga,tretja ali zadnja v Slo….

 4. hujsanjesherbalife pravi:

  zabaven blog post :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !