takrat je bil tudi torek

začelo je padat, narahlo, potem močneje.

in sem se šla postavit na parkirišče, razširila roke, obrnila dlani proti nebu, za njimi pa še obraz, se skremžila, ko mi je debela kaplja padla na oko, stisnila skupaj oči kot pri dveh letih, ko sem pri pranju las prvič dobila šampon v oči, ali kot takrat, ko mi je bivša frizerka barvala trepalnice in sem ji zaradi neznosno pekočega občutka zapackala več rumenih brisač.

potem pa počasi sprostila vse mišice, prepustila krč v vratu hladnim kapljicam in se glasno zarežala. s trebuhom, rameni, ustnicami in vsem. pravi dojajni smeh, le brez glasu.

začutila sem kurjo polt, nekje nad lopaticami je vzniknila in spolzela vzdolž rok, na podlakteh me je zmrazilo, kot ko prvič v sezoni stopaš v še hladno in čisto morje, ne paše najbolj, ampak moraš, ker si komaj čakal na ta trenutek, in nikakor ne greš domov, ne da bi se zmočil čez glavo.

zaznala sem pridušeno trajajoče grmenje, ki je samo podaljšalo učinek tihega režanja. in počasi začutila topi mir nekje v očesnem ozadju; skupaj z mejkapom so se z oči počasi packale in spirale misli. grde, lepe, nepomembne, pomembne, vse, vse, nobene.

blank. blank storm.

še vedno rahlo opečena koža je vpijala mehko vodo in drhtela pod hladnim pihljanjem. isto se bom počutila jaz, ko mi  bo v hladni noči v živo šepnil, ej.. lahko noč.

vseeno, ali bo torek.

vseeno, kateri dan bo, katera noč, ožamem mokro majico, zamigam s prsti. soba je že hladna, danes bo fajn za spat.

  • Share/Bookmark


2 odgovorov v “takrat je bil tudi torek”

  1. Devil Angel pravi:

    Kaj pa dobro jutro?

  2. Marko pravi:

    Še žal ti bo toplote ,.. boš švidu ko uleti zima nazaj,,..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !