si je lažje izposoditi denar ali dobiti novo službo?

v dneh, ko odpadlo listje že povzroča rahlo depresijo, hkrati pa me preveva neka čudna umirjenost, ko se vse okoli mene preliva toplina jesenskih barv, obsijanih s pozno popoldanskim sončnim zahodom, je nekako, kdo bi vedel točno kako in kdaj, “kriza je” postala nova “takle mamo”.

pred hoferjem vidiš čedalje več dobrih avtomobilov, v trgovinah pa čedalje manj srečnih obrazov, ki so še nedavno brez slabe vesti metali
v voziček izbrane blagovne znamke. vsi gledajo cene, primerjajo, berejo etikete, se pogovarjajo in sprašujejo, kje je kaj ceneje in kje dobiti za isti denar boljšo kakovost. končno postajamo premišljeni potrošniki. a za pravo izbiro in boljšo kakovost, za bolj zdravo izbiro pravzaprav, ravno zdaj, ko smo končno doumeli, v čemu je keč, vse prevečkrat zmanjka denarja.

davek na slabo izbiro pa bomo plačevali vsi. vsi istega. vsi visokega. z načetim zdravjem in z uničenim okoljem.

v dneh, ko kriza in “kriza” pronicata v vsak del naših življenj, se zaradi slabega ali negotovega finančnega stanja tudi vse manj družimo. zapiramo se v svoje brloge, da ne bi kdo videl, da nimamo za koktejl v fensi lokalu, solatko v poslovni restavraciji. da ne bi kdo videl, da nimamo za belo kavo, za veliko pivo. da nimamo za burek. namesto, da bi se družili na sprehodu ali pri prijateljih pred televizijo, se raje umaknemo v svoj svet, sedimo vsak na svojem kavču in buljimo v ekran, ki nam servira vsak dan iste in vse bolj negativne novice, neumne resničnostne šove, bedaste žajfnice in stare filme. v najboljšem primeru dokumentarce, ob katerih se nam zvrti od grozot v svetu.

v dneh, ko nas že kmalu po prihodu z dela zajame tema, pač nimamo kaj za početi. prepuščamo se malodušju in programskim direktorjem televizijskih hiš. knjige je težko brati v takih stresnih časih. potrebujemo sprostitev. potrebujemo kuharske oddaje, iz katerih se naučimo nekaj receptov, ki jih morda celo preizkusimo z nekaj poceni nadomestnimi sestavinami. če še imamo pečico.

če zagusti, kaj bi prodali prej – televizor ali pečico? in za kaj od tega bi prej dobili kupca?

v teh dneh smo vsi že slišali, če ne doživeli, zgodbo o tem, kako težko je najti novo službo. niso časi za to. celo veze in poznanstva pomagajo le, če si v zelo bližnji vezi. in vsi smo že slišali, če ne doživeli, zgodbo o tem, da se plače nižajo, zamujajo ali jih sploh ni.

in ko od vodstva dobiš predlog, naj si za prebroditev parih mesecev, ko plače ne bo ali pa bo znašala le toliko, da bo za nekaj položnic, denar nekje izposodiš, se sprašujem: “si je res lažje izposoditi denar ali vendarle dobiti novo službo?”

ne veš, dokler ne probaš, ne?

 • Share/Bookmark


En odgovor v “si je lažje izposoditi denar ali dobiti novo službo?”

 1. lordwales pravi:

  Takoj preveri, če so prispevki plačani, če niso, se jim zahvali in adijo.
  Jaz se nič ne zapiram, moj mail je na vrhu bloga.
  Za neka dolga mailanja pa nisem več, raje po telefonu in osebno.

  ne veš, kakšen fin občutek je, ko sem se rešil tsite, ki mi z maili teži od 2005!

  neverjeten

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !