sedela sem ob reki savi in jokala…

tak dan je bil pač. pasal je hladen zrak na licih. z desne roke sem snela rokavico in obrisala tekočino z njih. trepalnice so se lepile ena na drugo, zgornje na spodnje. zaspana, utrujena, žalostna. in ko sem najbolj žalostna, sem tudi najbolj srečna, vesela, polna upanja. vse hkrati. ljubim vse hkrati. ker je antipol praznini.

sedela sem na trhli leseni ograji in zrla v vodo. voda skoraj vedno pomeni spokojnost. če že ne v tistem trenutku, pa pomeni, da razburkanosti, valovom in vsemu temu sledi spokojnost. od dovolj daleč izgleda čudovita. kot iz starih pripovedk in pesmi. bistra, zelena, celo turkizna. lepo enakomerno dere. iščem vrtince, a jih ne najdem.

cefram delčke, ki bolijo, da bolijo še bolj. da jih je še več, ki bolijo vsak zase. cefram jih do mikrodelcev, ki pronicajo v vse moje celice. drgetam, a ne od mraza.

morda je vse to le ego, mi šine kot kroglica iz loto bobna, v katerem neumorno premetava trne, nože, vrele koščke lave in vse tisto, kar boli in peče. pa nič zares ne boli tako, kot znajo boleti rane, ki si jih rišem  s a m a.

torej, ego? me zares boli, ali sem le užaljena, je le načet moj ponos, moj ego? vrgla bi ga v reko, naj ga odnese do morja. ker na morju ga malo rabim. ker na morju mi ne škoduje. na morju imava odličen odnos. ne obvladam ga čisto, a tudi on mene ne. ne tako kot tu in zdaj.

moram se malo ubiti, da lahko potem spet živim. zares živim. in le kdaj je bolj pravi čas za to, kot zdaj? ravno preden bom spakirala kufre in šla. pa čeprav le za nekaj dni, nekaj noči. bežim? ne. beg je, ko ostajam doma. ko bežim od sebe. ko se umikam. ko bežim k vodi in puščam vodo iz oči. bežim in se potem vračam. vračam na novo. močnejša. z večjo samozavestjo in manjšim egom.

z največjimi črnimi očali, kar jih imam, v črnem plaščku in črnih škorenjcih, zavita v črn prosojen šal, ki sem ga kupila sredi poletja zaradi njegovih modric. z bleščicami na ustnicah, za praznični stajling. z novim tatujem. in z nasmeškom. fake it till you make it.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “sedela sem ob reki savi in jokala…”

 1. lordwales pravi:

  Ne razumem te čitso dobro kaj hočeš povedat, v kolikor pa se
  gre za kakškno koli nasilje takoj prekini vse stike in s eumakni.

  ni vredno.

 2. vesnavesna pravi:

  nič takega.. večinoma domišljijsko napisano, modrice pa iz postelje :P

 3. lordwales pravi:

  Razumem, ravnosem končal novo sago o privijanju države.
  Upam da ste v službi uredili, ko pa ravno omenjaš objeme, je moje edino objemanje hudičevo trde tipkovnice. Ljubezen, ki traja.

  Tudi tebi naj praznike, z dobro družbo ali brez, glavno da odlopiš od vsakdana.
  In blogaj naprej!

 4. vesnavesna pravi:

  @lordwales hvala! :) odklop je top ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !